چگونه با اضطراب نوشتن روبه‌رو شویم؟

نوشتن برای بسیاری از ما می‌تواند به اضطراب تبدیل شود زیرا یا انتظارات غیرقابل کنترلی از خودمان داریم یا تجربه‌های منفی و ناخوشایندی از نوشتن داشته‌ایم. در این مقاله می‌خواهیم به شما کمک کنیم با اضطراب نوشتن کنار بیایید؛ در ادامه چند پیشنهاد برای شما داریم، تا انتهای مقاله با ما بمانید:

تکنیک‌هایی برای کمک به نویسندگان برای مقابله با اضطراب‌های مربوط به نوشتن

اضطراب نویسندگی

چیزی بنویسید

شاید در وهله اول این یک پیشنهاد احمقانه به‌نظر برسد که از کسی که دچار اضطراب نوشتن است بخواهیم بنویسد اما برداشتن قدم‌های کوچک و خرد کردن نوشتن، می‌تواند واقعا در غلبه بر اضطراب نوشتن موثر باشد.

فقط لازم است که شروع کنید و به‌طورمنظم (هر روز) بنویسید، عادت به نوشتن ممکن است به شما کمک کند تا لحظات پراضطراب را پشت سر بگذارید، تکنیک‌های جدیدی را امتحان کنید و با خودتان بدون سانسور روبه‌رو شوید. یکی از دلایل اضطراب ما ممکن است این باشد که ندانیم چطور باید ادامه دهیم، بنابراین اگر شروع کنیم مشخص می‌شود که اضطراب ما تا چه حد واقعی و تا چه حد غیر واقعی است.

 

در مورد نوشتهٔ خود صحبت کنید

با رهیار (کوچ) خود، یک دوست یا مشاوری که در حوزهٔ نویسندگی تبحر دارد،‌ طوفان فکری داشته باشید و مطالبی را که با آن‌ها به اشتراک می‌گذارید، یادداشت کنید. وقتی می‌خواهید کلماتی را در صفحه خودتان بنویسید، نگران استفادهٔ صحیح یا هوشمندانه از آن‌ها نباشید. فقط به چیزی که می‌خواهید بگویید فکر کنید و نه درست یا غلط بودن آن، یا هوشمندانه و خلاقانه بودن آن. باید اطمینان حاصل کنید که صحبت کردن در مورد مقالهٔ شما با نوشتن همراه است (حتی فقط یادداشت برداری، یا لیست، نقشه، طرح کلی، تصاویر…). درنهایت این صحبت کردن، جایگزین نوشتن نیست بلکه مقدمه‌ای برای ورود به نوشتن است.

 

خُردش کنید

خرد کردن یک پروژه‌ به گام‌های کوچک، یکی از روش‌های بسیار موثر برای پیشروی در انجام کارها و پروژه‌های سنگین است. به این فکر کنید که ساختن بنای عظیمی مثل اهرام ثلاثه مصر هم از گام‌های کوچک و بهره‌گیری از نیروهای موجود به وجود آمده است. قطعا نوشتن به سختی و بزرگی پروژه ساختن اهرام نیست بنابراین دلهره‌تان را به اجزای کوچک تقسیم کنید و خواهید دید که تعریف این گام‌های کوچک، دلهره را از شما دور می‌کنید. اهداف بزرگ را به گام‌های کوچک تقسیم کنید و برای هر گام مدت زمان مشخصی را در نظر بگیرید و ضرب‌الاجل‌های مشخص تعیین کنید و انرژی خود را با مرور هر کار در ذهن خود متمرکز کنید.

 

یک مخاطب دلسوز را تصور کنید

یک خواننده علاقه‌مند را تصور کنید، کسی که به جای ایراد گرفتن از شما و کارهایتان باشد، به‌دنبال خواندن اثر شما و مشتاق آن است. بسیاری از استادان ممکن است به شما بگویند که خواننده‌ای باهوش، مشتاق و ناآشنا (یا فقط تا حدودی آشنا) را در برابر نوشتهٔ خود تصور کنید و برای او بنویسید.

 

نقاط قوت خود را شناسایی کنید

اغلب، ما نسبت به هر کس دیگری، نسبت به خودمان سخت‌گیرتر و منتقد‌تر هستیم. بنابراین چاره‌ای نداریم مگر اینکه کمی راه مصالحه با این منتقد درونی را پیش بگیریم و برای آرام کردن این منتقد درونی خود، فهرستی از کارها را انجام دهیم. برای رویارویی با این منتقد درونی بد نیست به این سوال‌ها پاسخ دهیم:

 

  • آیا مسائل را خوب توضیح می‌دهید؟
  • آیا در مورد متن‌هایی که می‌خوانید به نکات جالب، توجه نشان می‌دهید؟
  • آیا اغلب ارتباط بین متون یا آثار نویسندگان مختلف را می‌بینید؟
  • نقاط قوت خود را فهرست کنید؛ و سپس از آنها برای مقابله با تلاش‌های منتقد درونی خود استفاده کنید.

 

خود را به‌عنوان یک شاگرد در نظر بگیرید

گاهی اوقات وقتی دچار اضطراب می‌شویم که مجبوریم در موقعیت جدیدی شروع به نوشتن کنیم یا دربارهٔ موضوع جدیدی بنویسیم که دربارهٔ آن تبحر خاصی نداریم. شاید شما در حال نوشتن در قالب یک رمان باشید یا برای مخاطبی متفاوت، یا در مورد موضوعی که برایتان تازگی دارد، بنویسید. سعی کنید تا آنجا که می‌توانید بیاموزید، تمرین کنید و مهارت‌های زیادی را در آن زمینه به دست آورید، بدون اینکه انتظار داشته باشید در مدت کوتاهی بر همه چیز مسلط شوید.

به یاد داشته باشید که نوشتن یک فرآیند است. همیشه در مورد یک موضوع چیزهای بیشتری برای گفتن وجود دارد و یک نویسنده همیشه می‌تواند راه‌های جدید و جالب‌تری برای بیان آن تصور کند. در هر مقطع زمانی، یک نویسنده، بینش کنونی خودش را در مورد یک موضوع به خوانندگان ارائه می‌دهد.

 

دریافت پشتیبانی

یک شریک نویسندگی داشته باشید، کسی که به شما اعتماد دارد و به شما کمک می‌کند و شما را تشویق می‌کند. بخش‌هایی از نوشته خود را برای بازخورد به اشتراک بگذارید و با شریک نویسندگی خود در مورد ایده‌های خود، روند نوشتن، نگرانی‌های خود و موارد مشابه صحبت کنید. از شریک نویسندگی و سایر همکاران خود بپرسید که وقتی گیر می‌کنند چه می‌کنند. یک گروه نویسندگی تشکیل دهید یا به آن بپیوندید تا به حفظ ضرب‌الاجل ها و دریافت انتقاد سازنده و حمایتی کمک کنید.

می‌توانید شرکای نویسندگی پیدا کنید و گروه‌های نوشتن را در استودیوی نویسندگی خود تشکیل دهید. همچنین ممکن است با مشاور آموزشی یا مشاوری که در نزدیکی شما وجود دارد، صحبت کنید. اگر حس می‌کنید که اضطراب‌های شما چیزی فراتر از اضطراب‌های عادی و زودگذر است، حتما از مراکز مشاوره و روانشناسی کمک بگیرید و این وضعیت را تغییر دهید.

اگر دوست دارید در گروه حمایتی نویسندگی ما عضو شوید، پیام بگذارید تا در جمع ما قرار بگیرید و از حمایت‌های گروهی و همچنین کوچینگ نویسندگی فردی استفاده کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آیا می‌دانستید نویسندگان، پیش از شروع نگارش کتابشان، طرح کلی آن را ترسیم می‌کنند؟

برای دریافت قالب رایگان طرح کلی کتاب، ایمیل خود را وارد کنید.